Ingredienser Portioner: 4 2 gula lökar ca 600 g minutfiléer av kyckling 3 msk olja salt svartpeppar 350 g tikka masala sås 3 dl gröna ärter 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g) 1/2 lime Till servering naanbröd ris (gärna saffransris) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Låt stå i kyl och dra fram till servering. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter
Lägg i kycklingbitarnaoch täck med folie. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Börja med marinaden. Ta upp kycklingbitarnaoch stek i hälften av oljan
Krydda med följande. Tikkamasala är en väldigt mild och krämig rätt till skillnad från många andra indiska rätter men vill kan krydda på så är det bara att go for ir
Väldigt enkelt och smidigt med lite hjälp av halvfabrikat. Koka riset enligt anvisning med gurkmejan. Häll på tikkamasala såsen och koka tills kycklingen är klar
Salta och bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt grönsaker och vänd runt. Häll på sås och låt sjuda under lock ca 5 min. 500 g kycklinginnerfilé. 4 dl Kelda® Tikkamasala
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kycklingoch kokar ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.