Ingredienser Portioner: 4 1 gul lök ca 500 g blandfärs 30 g tikka masala kryddblandning 400 ml kokosmjölk 250 g broccoli Att ha hemma 4 port ris eller nudlar 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Krydda med följande. Hacka en lite färska myntablad efter smak. Tikkamasala är en väldigt mild och krämig rätt till skillnad från många andra indiska rätter men vill kan krydda på så är det bara att go for ir
4 2 gula lökar ca 600 g minutfiléer av kyckling 3 msk olja salt svartpeppar 350 g tikkamasala sås 3 dl gröna ärter 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g) 1/2 lime Till servering naanbröd ris (gärna saffransris) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
Servera köttfärspannanmed yoghurt och naanbröd. Lägg den i pannan och låt den fräsa med någon min. Stek köttfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta
Chicken TikkaMasalamed kryddris, cashewnötter och russin. Krydda med garam masala, koriander och. Hittade ett bra recept med bakpulver som jag hunnit testa ännu en gång efteråt och kommer göra fler gånger
Tillsätt tikkamasalaoch rör om ordentligt. Kärna ur och tärna en röd paprika och en gul paprika och lägg dem i en mixer tillsammans med tomater, lökskivor och vitlöksklyftor
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Här i Najnis kök serverades Chicken TikkaMasalanmed enbart dessa läckra naanbröd och lite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.