Hacka en lite färska myntablad efter smak. Tikkamasala är en väldigt mild och krämig rätt till skillnad från många andra indiska rätter men vill kan krydda på så är det bara att go for ir
Blanda spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel och salt i en skål. Häromdagen gjorde jag en egen kryddblandning till chickentikkamasala som jag nu tänkte dela med mig av härinne
Blanda ihop spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanelstång. Det blev väldigt gott, men jag hade kunnat tänka mig mer smak, så nästa gång kör lite mer av kryddblandningen
Här i Najnis kök serverades ChickenTikkaMasalan med enbart dessa läckra naanbröd ochlite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite sambal. Jag använde kycklinginnerfilé och butter garam masala-kryddan jag fått av min fina vän Anette, straight from India
Jag älskar TikkaMasalaoch göra det rätt så ofta här hemma, oftast med kyckling. Ni är många som uppskattar mina vegetariska och veganska recept och det glädjer verkligen mig
Jag har nästan aldrig köpt färdiga kryddblandningar eftersom det oftast är väldigt enkelt att göra själv, och man kan då anpassa både smak och vad kryddblandningen ska innehålla (jag personligen undviker t
Kycklingen ska marineras i två omgångar i vardera minst sex timmar, tomater ska kokas, silas, kylas, värmas upp igen, ja det är helt enkelt en väldans massa olika saker som ska göras
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.