Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris. Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det
Här i Najnis kök serverades ChickenTikkaMasalanmed enbart dessa läckra naanbröd och lite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Servera medblomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander. 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Rätten kan också serveras medris och/eller en raita till om man känner för det. Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikkamasala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
Servera med yoghurten, ris och färsk koriander. Finhacka gurka och mynta och blanda med yoghurten. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter
Whisk yogurt, salt, and half of spice mixture in a medium bowl. add chicken and turn to coat. Combine garlic, ginger, turmeric, garam masala, coriander, and cumin in a small bowl
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera tillsammans medris och naanbröd. Därefter i med ingefäran och vitlöken. Basmatiris. Det finns inget regelrätt sätt att tillaga chickentikkamasala på
Nu är jag i alla fall så nöjd medchickentikkamasala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Stek de gula russinen med lite olja i ett stekjärn på medelvärme tills dom poppar och får lite färg, blanda ner russinen i den färdiga grytan, servera genast med kokt osaltat Basmatiris och naanbröd
Pensla kycklingspetten med olja. Garam masala-kryddblandning. Använd ett bleck med kant och balansera kycklingspetten mellan kanten och botten utan att kycklingen nuddar botten på blecket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.