De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De blir tjocka små plättar och liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. För ett tag sedan åt vi pannkakor till frukost och det blev några pannkakor över som jag passade på att piffa upp till en god dessert
Gör du lite grövre pannkakor, tar du den större mängden vätska. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Renskavoch makaroner. Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Kanske inte så mycket mer piffigt än just makaroner och stekt renskav som blandades ihop men åh så gott det var minns jag
Bred ut tunna pannkakor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Vänd försiktigt med en stekspade och låt pannkakan bli torr på ytan på den andra sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.