Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Jag brukar bara skölja rotfrukter och behålla skalet kvar. Kycklingklubborna marinerade jag i olivolja, soya, rosmarin, citronsaft, paprikapulver, salt och peppar
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Särskilt om man har rester av ris och kyckling kvar i kylen. Ris- och kycklinggratäng. Blanda creme fraiche, sweet chili, grädde och purjolök i en skål
Jag tänkte att de kanske skulle passa bra till stuvade makaroner, så jag kokade därför ihop en sats stuvade mackisar och serverade dem med de uppvärma bollarna
Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Igår åt vi biff och potatis till middag. När jag ändå står och kladdar med köttfärssmet så brukar jag passa på att göra några extra biffar, eller köttbullar
Här en gryta på renskav med chili och vitlök serverad med ett gott mos och sallad. Salt och peppar. Stek renskavet enligt förpackningen och ställ åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.