För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppeloch kanelbullar
Skala och skär i mindre bitar. Varm rödbetssallad. Skär löken tunt och halveramtomaterna. Lägg de varma grönsakerna i en bunke och blanda med lök, babyspenat, tomater, olivolja och smulad fetaost
Inlägget Höstig risotto med sparris och kantareller dök först upp på theVeganista. Det betyder att det är hög tid att byta ut alla sommarfräscha rätter till varmare och mysigare höstmat
Ingredienser Portioner. 4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. 1½ dl äppelcidervinäger
Häll smeten i pannan, tryck ner äppelklyftornaoch strö över björnbären. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar
Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown helt enkelt, som bloggaren själv beskriver receptet ovan
Höstig kantarell -och auberginesoppa med rökig morot. Hösten är här och det är bara några dagar kvar tills oktober och det är ett helt halvår till fram till våren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.