Maten

Maten

  • 30 Recept
"Arbetarlunch" med stekt potatis, frukostkorv och ägg

"Arbetarlunch" med stekt potatis, frukostkorv och ägg

Arbetarlunch inom fnuttar eftersom det är så relativt och kanske missvisande. För mig är en arbetarlunch en rejäl måltid som ska kompensera för förlorad energi genom hårt och ärligt arbete
Grön soppa på färsk sparris

Grön soppa på färsk sparris

Ansa sparrisen och skär bort det träiga längst ner. Skär bort knopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull
Långkokt balsamicohögrev

Långkokt balsamicohögrev

Nyligen gjorde jag en stor sats långkokt balsamicohögrev, som räckte till flera måltider. Gott tillsammans med lite olika grönsaker, om man följer LCHF
Höstig äppel och rödbetssallad

Höstig äppel och rödbetssallad

Vackra färger med frisk smak. 4personer2 rödbetor1/2 fänkål1 syrligt stort äpple1 msk vitvinsvinäger3 msk
Kantarell paj

Kantarell paj

Mumsig Kantarell paj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Den är särskild god ihop med fräsch sallad
Ugnspannkaka med Bacon - Fläskpannkaka

Ugnspannkaka med Bacon - Fläskpannkaka

Ugns-Fläskpannkaka hur gott är inte det. En ständigt återkommande husmans bit hemma hos oss. Precis alla i familjen tycker det är så gott
Mumsig Sesamkyckling!

Mumsig Sesamkyckling!

Här har ni en maträtt som verkligen smakar så som asiatisk mat ”ska” smaka. Kycklingen friteras lite lätt och blandas sen med en supergod sås som jag lovar att hela familjen kommer att älska
Sticky ribs

Sticky ribs

Lily gungade vilt på sin gunghäst och sjöng krokodilsången, och Bally cirkulerade runt maten likt en utsvulten hyena på savannen
Plommon, prosciutto & mozarella

Plommon, prosciutto & mozarella

är nästan det enda som behövs till den här förätten som jag älskar. (Lantliv mat & vin 2011) Vi hade den för ett par veckor sen när vi hade några vänner över på middag
Mellomys

Mellomys

Så ovanligt många o-dåliga låtar det var ikväll. ) Egentligen var det bara dansbanslåten som vi inte alls gillade
Kåldolmar

Kåldolmar

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott