Hälleflundra med vitvinssås
www.vinsider.se
www.vinsider.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gram hälleflundra
  • 1 gram ca 900potatis
  • 1 salt & peppar
  • 1 sparris
  • 13 schalottenlökar
  • 1 smör
  • 12 dl vitt vin
  • 13 dl fiskbuljong alt. Västkustsbilens egna recept på skaldjursfond
  • 13 dl grädde
  • 1 saft från 1/2 citronBörja med såsen, skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i 1 msk smör.
  • 1 Tillsätt vin, buljong och grädde.
  • 1 Koka ihop tills ca 5 dl återstår, ca 30 min.
  • 1 Skala och koka potisen.
  • 1 Sätt på ugnen på 175 grader.
  • 1 Hetta upp en panna och stek hälleflundran 2 min per sida.
  • 1 Lägg fisken i en form med en termometer och sätt in i ugnen.
  • 1 Koka sparris
  • 1 Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen.
  • 1 Smaka av med salt och citronsaft.
  • 1 Tillsätt en klick smör och rör runt till den smält
  • 1 Häll av potisen och pressa den.
  • 1 Klar för servering!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.