Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
Servera med valfri dipp. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. (följde recept från studentskrubb men med egen kryddning)
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Bottna en tallrik med sallad, klyftade cocktailtomater, och riven mozzarella. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills dom har fått lite färg
Skiva tomater och mozzarella i ca ½ cm tjocka skivor. Sätt in i mitten av ugnen 220°, ca 10 min, eller tills mozzarellan börjar smälta. 250 g mozzarella
Spola bort saltet och torka gurkbitarna med hushållspapper. Servera toppat med jordnötterna. Thailändsk gurksallad LCHF 4 port. Thailändsk gurksallad LCHF 4 port 2 gröna gurkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.