20 minuter
och du har en helt suverän smakkombination. Passar som förrätt eller som hel måltid med lite pasta till exempel. Om proteinmängden känns för fjuttig så kan nog lite kycklingfilé till det hela råda bot på fjuttkänslan.
4 portioner
som förrätt
2 portioner
som huvudrätt med pasta till
8 skivor
prosciutto
1 paket
mozzarella (avlånga sorten som lämpar sig för gratinering)
1 knippe
grön sparris
225 grader
ca 20 minuter Servera eventuellt med kokt pasta.
färsk grön eller vit (funkar även med fryst). Servera med citronklyftor och kokt pasta eller brytbröd. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver inte skalas)
Bottna medgrönsparris som saltas och svartpeppras. Långa skivor av mozzarella lindas med prosciuotto, läggs ovanpå sparris i en ugnsform tillsammans med lite tomater
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Så blev det helg och det börjar verkligen grönska därute. Blanda försiktigt om potatis, mozzarella, lök, soltorkade tomater, körsbärstomater, sparrisoch riven parmesan i skålen med crème fraiche och pesto
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
På torget vid Brommaplan, där jag handlar, samsas dessutom säsongens grönsakermed rabarber, jordgubbar och hallon som alla är tillåtna enligt LCHF-dieten
En av dess fördelar är helt klart hur bra den passar ihop med hollandaise och sist jag lagade den kombon smaksatte jag hollandaisen med gräslök, vilket blev mycket mycket gott
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.