Och för en krämigare konsistens på osten så använder du äkta buffelmozzarella. Vill man lyxa och spetsa till pajen en aning så lägg gärna lite fina salta sardeller på toppen så känns Medelhavet inpå knuten
salta och peppra efter smak (jag var lite försiktig så var inte rädd för att salta). blanda ihop mandelmjöl och broccoli och salta och peppra efter smak
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Blanda smör-& rapsolja, kesella, vetemjöl och grahamsmjöl till en deg. Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver
Kombinationen av söta och samtidigt lite syrliga tomater, den salta osten och rosmarin är oslagbar. Tomaterna jag använde i pajen är egenodlade och minst sagt personliga i utformningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.