Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraichei, som förvisso är svingod (fråga minbästis bara), men iblandvill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigtfina (och ekologiska – hurra
Mosa avokadon i en skål och tillsättövrigaingredienser och blanda väl. Servera med nachochips. 1 pressade vitlöksklyfta. 1 msk limesaft. 1 dl crème fraiche
1/2 chili, urkärnad. 12 tsk färskpressad limesaft . 11 vitlöksklyfta . 12 msk olivolja . 1hackad koriander efter smak . 1nachos tillserveringFinhackachilin och kärna ur tomaten. 1Tillsättlimesaft och chilii en skål med avokadon och tomaterna. 1Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. 1Hacka korianderfint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finareguacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den intemissfärgas
2 mogna avocados - delad på mitten och urgröpt. 1 mogen tomat/3 körsbärstomater/1 dl krossade tomater - hackad ismåbitar. 1/2 rödlök - finhackad. juice från 1/2 lime. 2 msk hackad persilja. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 1/2 peppar eller chili, beroende på hur stark den är, finhackad
Idag var jag sugen på att skapa en mustig köttgryta. timjan. vinbärsgele. rödvin. persilja. Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande
Grönt på grillen. Paul Svenssons mat utgår alltid från det gröna och att vårda råvaran. För oss har han komponerat fem grillrätterenligt denna matfilosofi
Idag er det hjemmelaget guacamole som står på menyen, og HER har jeg skrevet om tomatsalsa. Mye av denne maten baserer seg på halvfabrikata og ferdigløsninger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.