- - > Ni missar väl inte tävlingen, du hittar den HÄR. Hej alla nya och gamla läsareFör ett år sedan var det vitt ute i vår lilla stad, men än så länge lyser snön med sin frånvaro
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Jag gillar tillbehör. Något som piffar till och lyfter en maträtt. Inte bara utseendet utan även smaken. Ett exempel på tillbehör som både är snyggt och riktigt gott är Syltad Rödlök
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
För att inte tala om när sen semestern är över och jobbet åter igen är på tapeten, visst har man väl lite mindre matlagnings-ork de där första arbetsdagarna
Idag fick det bli en snabb liten debut på min ”äppelsäsong”, idag blev det äppelchutney. Jag har faktiskt aldrig ätit det utan enbart gjort rabarberchutney så det kommer bli spännande och se vad jag tycker om detta
Koka chutneyn 10 minuter och låt den sedan kallna. Skala och skär rabarbern i småbitar, lägg den i en kastrull tillsammans med lök, spansk peppar, ingefära, socker, salt och vinäger