Såser - Salser - Chutney - Marinader - Guacamole

Såser - Salser - Chutney - Marinader - Guacamole

  • 47 Recept
Pastasås med räkor

Pastasås med räkor

- - > Ni missar väl inte tävlingen, du hittar den HÄR. Hej alla nya och gamla läsareFör ett år sedan var det vitt ute i vår lilla stad, men än så länge lyser snön med sin frånvaro
Enkla och lätta fyllningar till bakpotatis

Enkla och lätta fyllningar till bakpotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Förslag på fyllning 1,5 dl rökt skinka , hackad 1,5 dl kräftstjärtar , hackade 1,5 dl grillad kyckling , hackad Bas 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 2 msk färsk gräslök , hackad 2 msk fransk senap 0 salt 0 peppar Grönsaker 1 dl gul lök , finhackad 2 dl paprika(or) , finhackad 1 dl purjolök(ar) , strimlad 4 st bakpotatis(ar) Köp receptet
Varmrökt laxfilé med kall sås

Varmrökt laxfilé med kall sås

Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Syltad rödlök

Syltad rödlök

Jag gillar tillbehör. Något som piffar till och lyfter en maträtt. Inte bara utseendet utan även smaken. Ett exempel på tillbehör som både är snyggt och riktigt gott är Syltad Rödlök
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Godaste såsen till varmrökt fisk

Godaste såsen till varmrökt fisk

För att inte tala om när sen semestern är över och jobbet åter igen är på tapeten, visst har man väl lite mindre matlagnings-ork de där första arbetsdagarna
Rårörda lingon

Rårörda lingon

Servings. 4. Cook Time. 70 Min. Bearnaisesås utan ägg. 30 Min. Köttfondue med pepparrotssås, saffran och tomatsås och kall
Pasta med lax och sparris

Pasta med lax och sparris

Tärna laxen i cm-stora kuber. Förväll sparrisen 3 min i lättsaltat kokande vatten. Ta upp och skölj hastigt under kallt rinnande vatten
Guacamole I

Guacamole I

Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar

Äppelchutney

Idag fick det bli en snabb liten debut på min ”äppelsäsong”, idag blev det äppelchutney. Jag har faktiskt aldrig ätit det utan enbart gjort rabarberchutney så det kommer bli spännande och se vad jag tycker om detta
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Koka chutneyn 10 minuter och låt den sedan kallna. Skala och skär rabarbern i småbitar, lägg den i en kastrull tillsammans med lök, spansk peppar, ingefära, socker, salt och vinäger
Apelsinrubbad karré med rabarberchutney

Apelsinrubbad karré med rabarberchutney

Fortsätter på temat rabarber och idag får de ingå i en chutney till kvällens varmrätt. Det blev en allroundchutney som passar till det mesta i gillväg