Såser & Röror

Såser & Röror

Vitlökssås

Vitlökssås

Riv vitlöksklyftorna och blanda med crème fraichen. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar. 2 st vitlöksklyftor
Marinad med soja

Marinad med soja

2 msk kinesisk soja. 1 dl ljus japansk soja. 0,5 tsk chiliflakes. 4 msk färsk hackad ingefära. 2 klyftor vitlök
Lime- och vitlöksdoftande sås till lax

Lime- och vitlöksdoftande sås till lax

Gravlaxsåsen som jag trodde gömde sig någonstans i kylskåpet visade sig vara slut. Vad skulle jag då hitta på till den gravade laxen, som redan låg där och väntade på tallriken
Gubbröra

Gubbröra

Koka upp äggen och sätt kastrullen åt sidan med locket på 9–10 minuter beroende på storlek (de ska bli hårdkokta)
Gubbröra

Gubbröra

100-150 gram avrunnen ansjovisfilé, en burk. 14 hårdkokta ägg, hackade. 13 msk dill, finhackad. 10,5 rödlök
Baba ganoush – auberginröra

Baba ganoush – auberginröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 st aubergine 0,5 dl olivolja 5 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk chiliflakes 3 msk sesampasta 0,5 kruka(or) färsk persilja 1,5 msk citronsaft 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Amerikansk gravy - brunsås

Amerikansk gravy - brunsås

1 Fräs löken på svag värme i minst tre minuter. 2 Skär inkråmet i mindre bitar och fräs det med löken tills det får lite färg
Guacamole I

Guacamole I

Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar