Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. Skär paprikan smått och strö över den med. Ställ in i 200 grader varm ugn i 1 timme, serveras med kokt potatis och t. 8 skivor fläskkarré
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
karrékött. Gnid in köttet med ingefära, kryddpeppar, salvia, salt och peppar. Vispa ur formen med några matskedar vatten och häll ner stekskyn i en kastrull och tillsätt kalvfond, råsocker, balsamvinäger och madeira
Varje ledig stund på senare tid har fyllts upp med skidåkning. Nu håller vi såklart tummarna för att bla hockeyn och curlingen kan kamma hem ett par medaljer
Grytstekt killing…. Jag är som de flesta vet väldigt restriktiv med vad jag gör reklam för här på bloggen, det ska verkligen vara en produkt inom området mat som jag tycker riktigt mycket om
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.