kött

kött

  • 6 Recept
Carbonara med fräst grönkål

Carbonara med fräst grönkål

Skär fläsket i mindre tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs först fläsket knaprigt i en stekpanna. Tillsätt löken och fräs tills den blir mjuk utan att ta färg
Glöggmarinerat kött i ugn

Glöggmarinerat kött i ugn

Och det bästa av allt den skötte sig själv i ugnen. Det här glöggdoftande köttet kommer nog bli årets bjudmat i december hemma hos oss
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör
Grytstekt karré med äppelcider

Grytstekt karré med äppelcider

Bind upp köttet med steksnöre. Gör kålen medan köttet vilar. Bryn köttet vackert gyllenbrunt runtom på medelvärme, cirka 10 minuter. Stek köttet cirka 1–1 1/2 timme, beroende på köttstyckets storlek och tjocklek, ös med resten av cidern och med skyn som bildas, 1–2 gånger under tillagnings-tiden. Köttet är färdigstekt vid 80 graders innertemperatur, använd gärna stektermometer. Låt köttet vila cirka 20 minuter