Den här typen av råglimpa, smaksattmed citron och brödkummin, är vanlig i Baltikum. Limpan har en härlig rågsmak och blir lite lagom syrlig av citronen
Har hittat en blogg som ger mig massor med inspiration och tips gällande matlagning. Tillsätt sockerärtor och jordnötsmör (det tjocknar lite mer då och ger en god smak)
Arbeta samman till en deg med elvispens degkrokar. Krydda med oregano. Klä en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225ºC och sätt en skål eller braspanna med kokande vatten nederst i ugnen. Skär 4 skåror i varje limpa med en vass kniv. Lägg limporna på plåten, täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 min
Denna mustiga vallmokaka medsmak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Jag gjorde en supergod pulled pork medsmak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
GROVT BRÖD MEDVÖRTSMAK. Så är det i princip med alla surdegsbröd och rågbröd. Därför bjuder jag er på mitt snabba bikarbonatsbröd med massa råg och smak av jul
Blanda allt i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur över natten. I förra veckan bakade jag det här rågbrödet som jag hittade i Saltå kvarns bok, helt nöjd blev jag dock inte
Kolla kakan med en sticka för att se om den är klar. Fantastiskt mustig, smakfull och mmmmmm ljuvlig. Mustig chokladkaka med rom och chili250 g mörk kvalitetschoklad (jag använde mörk choklad från Beschle)200 g smör eller margarin4 ägg1 1/4 dl mjöl1,5 dl strösocker0,5 tsk chilipulver2 msk romSmörj och bröa en sockerkaksform. Tillsätt florsocker (2-3 dl) och lite lite vatten så det blir god smak och rätt konsistens
En till poäng med att göra ett storkok är att långkok har egenheten att de mognar efter. Du bestämmer ingredienserna och simsalabim har smakerna mellan dina råvaror gift sig och blivit till en smått kulinarisk sensation
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Sojayoghurten som jag använde är väldigt tjock och krämig i konsistensen, så därför blandade jag med vatten
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten
Smaka av med salt och peppar. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.