Mustig högrevsgryta med smak av hösten serveras med betor och sötpotatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 13 gula lökar
  • 12 klyfta vitlök
  • 1 smör, till stekning
  • 12 krm salt
  • 11 paprika
  • 10,5 dl rött vin
  • 13 msk koncentrerad kalvfond
  • 15 dl vatten
  • 12 tsk sumak
  • 12 lagerblad
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 msk ajvar relish
  • 1400 g rödbeta, skalade (alt. gul- eller polkabetor)
  • 1400 g sötpotatis
  • 18 msk olivolja
  • 10,5 kruka färsk timjan
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar, nymalen
  • 15 msk mörk balsamico
  • 1150 g fetaost, smulad
  • 1100 g kantareller
  • 1 svartpeppar
  • 1 rucolasallad, till servering
  • 1 Högrevsgryta600 g högrev 3 gula lökar 2 klyfta vitlök smör, till stekning 2 krm salt 1 paprika 0,5 dl rött vin 3 msk koncentrerad kalvfond 5 dl vatten 2 tsk sumak 2 lagerblad 2 msk tomatpuré 2 msk ajvar relish
  • 1 Betor och sötpotatis400 g rödbeta, skalade (alt. gul- eller polkabetor) 400 g sötpotatis 8 msk olivolja 0,5 kruka färsk timjan 1 klyfta vitlök 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen 5 msk mörk balsamico 150 g fetaost, smulad
  • 1 Servering100 g kantareller svartpeppar rucolasallad, till serveringHögrevsgryta
  • Putsa och skär högrev i ca 4 cm stora bitar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt. Bryn köttet i smör och salt i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök, paprika och fräs i ca 2 minuter. Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Tillsätt resten av ingredienserna förutom kantarellerna, Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Betor och sötpotatis
  • Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Samma med sötpotatisen. lägg ner rotfrukterna i två separata ugnsfasta formar, så inte rödbetorna färgar av sig. Blanda in olivolja, timjankvistar och vitlök. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills betorna är mjuka. Tag ur rotfrukterna ur ugnen, droppa över balsamvinäger och ringla över olivolja. Strö över fetaost. Hacka lite timjan över. Rensa kantarellerna och fräs kantarellerna i smör. Smaka av med färsk svartpeppar. Servera grytan med rotfrukterna, kantarellerna och rucola.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.