1 Betor
och sötpotatis400 g rödbeta, skalade (alt. gul- eller polkabetor) 400 g sötpotatis 8 msk olivolja 0,5 kruka färsk timjan 1 klyfta vitlök 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen 5 msk mörk balsamico 150 g fetaost, smulad
1 Servering100
g kantareller svartpeppar rucolasallad, till serveringHögrevsgryta
Putsa och skär högrev i ca 4 cm stora bitar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt. Bryn köttet i smör och salt i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök, paprika och fräs i ca 2 minuter. Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Tillsätt resten av ingredienserna förutom kantarellerna, Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Betor och sötpotatis
Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Samma med sötpotatisen. lägg ner rotfrukterna i två separata ugnsfasta formar, så inte rödbetorna färgar av sig. Blanda in olivolja, timjankvistar och vitlök. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills betorna är mjuka. Tag ur rotfrukterna ur ugnen, droppa över balsamvinäger och ringla över olivolja. Strö över fetaost. Hacka lite timjan över. Rensa kantarellerna och fräs kantarellerna i smör. Smaka av med färsk svartpeppar. Servera grytan med rotfrukterna, kantarellerna och rucola.
Krydda med salt och peppar. Fyll på med vatten så det nästan täcker. inlagda rödbetor. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.