Pärs danskarågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
En av favoriterna är danska limpor, som är lite mer ett koncept än ett recept. Den första danska limpan jag bakade kommer från boken "Bröd från brunkebergs bageri" och heter Brunkans danska, den är trevligt men dock betydligt sötare än mina
Man ska veta att man inte kan minska mängden sirap hur som helst i sådana här grova och tunga bröd, jäsningen kan påverkas och resultatet kan bli annorlunda
Man ska veta att man inte kan minska mängden sirap hur som helst i sådana här grova och tunga bröd, jäsningen kan påverkas och resultatet kan bli annorlunda
Danskt rågbröd - ett kär favorit. Många gånger har jag tänkt att jag skall slå näven i bordet och baka detta karakteristiska bröd, men det är först nu, långt senare, som det faktiskt blivit av
Ett av de tips jag fått om grovt bröd var Camilla Plums Mogens Rågbröd. Sedan bakade jag rågbrödet. Häll degen i en smörsmord eller bakpappersfodrad, stor rågbrödsform (eller två mindre formar)
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.