Såsen serveras ljummen eller kall till så man undviker att den spricker under värmebehandling. Viktigt när man ska vispa en hollandaise eller bearnaise är att det inte är för varmt i kastrullen, enklast är att vispa över ett vattenbad eller vara väldigt noga med att dra av kastrullen från värmen i omgångar under vispningen
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter. Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till
Till spetten ljuvlig tzatsiki, en grönsallad och klyftpotatis medgrekiskasmaker. Klyftpotatis medgrekiskasmakerpotatisolivoljatimjansaltfetaostsoltorkade tomater, strimladesvarta och gröna oliverLägg potatisen, som du skurit i klyftor, i en långpanna med bakplåtspapper
Så har vi hunnit med terminens första VAB, vård av sjukt barn. Medan Arvid och Sigrid anordnade en inomhuspicknick, hann jag göra en lasagne värd namnet
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad. Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.