Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 18 soltorkade tomater i olja
  • 12 msk smaksättning av oljan från de soltorkade tomaterna
  • 1150 g salami, gärna av italiensk sort
  • 11/2 burk marinerade kronärtskockor
  • 11 dl svarta oliver
  • 1 finrivet skal från 1 citron
  • 1 grovmalen svartpeppar
  • 1250 g mozzarella (2 bollar)
  • 11 basilika
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 msk olivolja
  • 11/2 tsk örtsaltKoka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. Rör ner smaksättningen från tomaterna.
  • 1 Skär tomaterna i bitar och salamin i ganska breda strimlor. Blanda ner tomater, salami, avrunna kronärtskockor, oliver, och citronskal. Strö på svartpeppar.
  • 1 Skär mozzarellan i skivor och tillsätt dem till salladen.
  • 1 Kör basilikablad, crème fraiche, olivolja och örtsalt till en sås i en mixer.
  • 1 Servera basilikasåsen till pastasalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.