Grillad tonfisk med kapris & lime
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st limefrukt
  • 11 st röd chilifrukt
  • 11 dl riktigt god olivolja
  • 12 msk hackad kapris
  • 1 nymald vitpeppar
  • 1 flingsalt
  • 12 st äggulor
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 11 tsk dijonsenap
  • 12 dl rapsolja
  • 1 malen vitpeppar
  • 12 msk kaprisSå här gör du Pressa en limefrukt och blanda saften med olivoljan. Finhacka kapris och en chili. Blanda allt i en skål och krydda med salt och peppar. Mixa äggulor (rumsvarma), dijonsenap, vitvinsvinäger i en matberedare. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle. Majonnäsen ska bli tjock. Blanda i hackad kapris. Krydda med vitpeppar och förvara i kylen till servering. Grilla tonfisken utan kryddor på het grill, någon eller några minuter på varje sida. Viktigt att fisken är rosa i mitten! Skär upp den varma tonfisken i 2 cm-skivor. Lägg den på ett uppvärmt stort fat. Skeda kapris & lime-såsen över tonfisken. Servera med sallad och färskpotatis och kapris-majonnäs. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 69

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.