Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Skölj snabbt av fisken. Gnid in fisken med saltet och lägg den i en låg, vid kastrull
Efter idogt bläddrande i gamla mattidskrifter fann jag receptet. Jag hade markerat det med fem stjärnor av fem möjliga, och det visade sig vara en alldeles riktig värdering
Här kommer ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk. Den blev mycket friskare och lättare än jag trodde den skulle bli, den grova senapen på tonfisken smälte in och passade helt klart ihop med den lätta potatis salladen
I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit. Till tonfisken gjorde jag rostad blomkål i ugnen, smakade riktigt bra till fisken
Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle