Fisk

Fisk

  • 29 Recept
Inlagd sill

Inlagd sill

Inlagd sill, lika gott till påsk, jul och midsommar. -). Lag. 2 dl ättikssprit / 4 dl vatten / 6 dl socker
Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Skölj snabbt av fisken. Gnid in fisken med saltet och lägg den i en låg, vid kastrull

Tore Wretmans vitlöksgädda

Efter idogt bläddrande i gamla mattidskrifter fann jag receptet. Jag hade markerat det med fem stjärnor av fem möjliga, och det visade sig vara en alldeles riktig värdering
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Smaka av med salt och peppar och häll över fisken. Lägg i en smord form och häll över limesaften
God torsk

God torsk

Har du en skvätt vin o en fisk i frysen så kan d bli riktigt gott. Lägg fisken i en form, krydda m salt o citronpeppar
Fiskkakor med smak av Vietnam

Fiskkakor med smak av Vietnam

Fiskkakor. Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa
Fiskgratäng med fransk senap

Fiskgratäng med fransk senap

Lägg fisken ovanpå. Krydda gärna fisken med körvel. 600 g vit fisk. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda Gratäng Crème med senap
Fiskfärs med citronsky

Fiskfärs med citronsky

Lägg fisken i bitar, salt, peppar, mjölk, ägg, potatismjöl, dill och gräslök i matberedaren med kniven monterad
Grillad tonfisk med rostad blomkål

Grillad tonfisk med rostad blomkål

I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit. Till tonfisken gjorde jag rostad blomkål i ugnen, smakade riktigt bra till fisken
Grillad tonfisk med kapris & lime

Grillad tonfisk med kapris & lime

Grilla tonfisken utan kryddor på het grill, någon eller några minuter på varje sida. Viktigt att fisken är rosa i mitten
Rödspätta Florentine med pressad potatis

Rödspätta Florentine med pressad potatis

Salta och peppra fiskfiléerna. Börja med såsen. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda i 3 minuter
Rödspätta med räksalladfyllning

Rödspätta med räksalladfyllning

J. a. g. h. r. j. o. t. d. e. p. å. n. c. b. l. i. k. ä. s. f. y. ö. é. m. u. ,. v. I. P. 6. 2. G. S. 5. B. K. 1. A. L. R. t J
Rödspätta med dill och kaviar

Rödspätta med dill och kaviar

En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen
Pestobakad lax med blomkålsmos och kokt broccoli

Pestobakad lax med blomkålsmos och kokt broccoli

Ingredienser, 2-3 port. 500 g laxfilé. ca 1,5 dl pesto. 1 blomkålshuvud. 1 broccolihuvud. Ghee. 1 äggula. örtsalt, vitpeppar, muskot
Mousseline på gädda

Mousseline på gädda

Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Queneller med hummersås

Queneller med hummersås

Skölj fiskfiléerna. Häll av vattnet och håll fiskquenellerna varma. 500 g fiskfilé. Mixa dem i matberedaren
Piggvar i ugn

Piggvar i ugn

Torka fisken och lägg den på smörpapper eller folie i en långpanna och sätt in i ugnen. Skrapa av fiskskinnet och salta