Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Pensla laxenmed lite olja på båda sidor. Krydda med salt och peppar och pressa över citron. Lägg 1 msk tapenade oliver och kapris på varje laxbit. 600g laxfilé i portionsbitar
Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor, att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
Skiva laxen i cm stora bitar, grilla den i en het grillpanna, krydda med havssalt & svartpeppar. Det bästa tipset med denna middag är att grilla citroner lite oftare, det blir rundare i smaken och riktigt gott
Till detta gjorde jag vitlöksslungad potatisoch en kall cremefraichesås. En dag så bidde det lax som man köpte över disk och så fick man välja marinad och ett smör som man ville ha till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.