Fisk

Fisk

  • 108 Recept
Sill Provencale

Sill Provencale

Sillen vi bjuder er på är tillagad med inspiration från fiskmästaren himself, herr Mannerström och från länderna runt medelhavet
En stunds ro - vi lagar thailändska fishcakes

En stunds ro - vi lagar thailändska fishcakes

Frysfisk passar perfekt att mala och använda som bas för fishcakes. Vi åt de fina fiskbiffarna med sweet chilisås, en stor sallad med mycket gott i och dressing med lime, fisksås, socker, färsk koriander, salt, peppar och olja
Enkel koreansk bibimbap med ris, räkor, ägg & grönsaker

Enkel koreansk bibimbap med ris, räkor, ägg & grönsaker

En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på en koreansk ”bowl”, Bibimbap. Men allt jag hittade verkade så komplicerat – inte alls gjort för en vardag när maten måste fram på bordet snabbt
HOT HOT SILL

HOT HOT SILL

1. Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen från förpackningen
MOJITOSILL

MOJITOSILL

Skär 1 lime i tunna skivor. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta
ÄPPELSILL MED PEPPARROT OCH LINGON

ÄPPELSILL MED PEPPARROT OCH LINGON

1. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. 2. Varva sill, äpple, pepparrot och lök i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
BJÖRNBÄRSSILL MED BLÅBÄR

BJÖRNBÄRSSILL MED BLÅBÄR

1. Skär sillen i bitar. 2. Varva sill, björnbär och kanelstänger i en burk. Häll över lagen på förpackningen och sätt på lock
INLAGD SILL

INLAGD SILL

1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

1. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. 2. Skiva rödlöken. Rör ihop övriga ingredienser. 3. Lägg sillen och löken i en burk
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

Så himla gott med fisk…förstår inte varför jag inte lagar det oftare. Försöker ju få till en fiskrätt i veckan, men fler hade varit önskvärt
Het fiskgryta

Het fiskgryta

Den här fiskgrytan har sitt ursprung vid Medelhavet, den är lite som en mix mellan spansk Bacalao och den kroatiska Brudet

Eldig bacalao

Varva omedelbart resten av löken med potatis, urvattnad kabeljo eller bitar av färsk fiskfilé, chili och tomatklyftor

Bacalao a la Vizcaina

Efter 10 minuters kokning, lägg i fisken i bitar. Koka 10 minuter till och kolla därefter så fisken är färdig. Servera med vitt bröd 1 block vitfisk
Ukes meny nr.5

Ukes meny nr.5

Mandag. Svinekoteletter med fylt squash Tirsdag. Bacalao Onsdag. Hamburger på en annen måte Torsdag. Eplebakt kylling med maispudding og lynstekt kålsalatFredag

Bacalao – Fredagstips 160226

Vi har fiskat, vandrat och kört runt. Överallt man kör hänger det kvarlämningar från vinterns Skrejfiske och drömmen är fortfarande att komma hit på vintern

Bacalao

Varva med fisk, lök, potatis. 200^ugn i 1,5h eller på spisen i 45 minuter. Hälften av olivoljan hälls i grytan
Bacalao

Bacalao

Finhacka vitlök och skär fisken i bitar. Lägg potatis, lök, fisk, tomatpuré, paprika, vitlök och kajennpeppar lagervis i en gryta