Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Servera den nygrilladebiffen med sallad, sås och baguette. Grilla biffarna. 4 biffar à 150 gram( vi använde oss av älgbiff. Pensla biffarna med marinaden och låt ligga i rumstemperatur i ca 30 minuter. 4 biffar 150 gram( vi använde oss av älgbiff
Örtsalt & svartpeppar. Men ikväll så är det final som sagt, så då tänkte jag laga något extra gott till middag – nämligen grillad marinerad portabello tillsammans med en bearnaisesås och krämigt blomkålsmos
Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott. Vackra färger och enkel att göra. Den här salladen blir lätt en självklarhet i sommarens grillrepertoar
Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras. Salta biffarna och grilla på hög värme i 1 minut på varje sida tills de får fin färg. 1 förp Scan skivad Mörpack, Ryggbiff med kappa, ca 750 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.