1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon
Smaka av med salt och peppar. Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Tillsätt Milda Mat och sjud kålen 3-4 minuter, späd ev med lite av spadet. 1 medelstortgrönkålsstånd eller 1 pkt á 400 g fryst hackad grönkål
250 g smördeg 3 dl västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl mjölk salt & peppar Tillbehör. Löjrom, kräftstjärtar eller räkor gräddfil röd lök, hackad eller dill Skär smördegen i rutor och tryck ut i en muffinsform med plats för 12 pajer. 3 dl västerbottensost
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Grönkål och kikärtspaj med örter. Hacka grönkål och örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.