Det är mörkt, tungt, saftigt och smakrikt och passar förträffligt till någon god ost. Du kanske tycker att gräddningstiden verkar lång, men försök dig inte på att minska den
Men efter att jag skrev Långkok för LCHF och Paleo och till den boken hittade på ett valnötsbröd som smakade lite som surdegsbröd, så har baklusten väckts till liv igen
Vi avnjöt valnötsbröden alldeles nybakade, varma och frasiga till en ostbricka ute på balkongen. Men då håller de också högsta kvalitet, de är riktigt feta och sötaktigt krämiga i smaken
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Fantastisktglutenfritt bröd. Då kan man pyssla, baka och feja här hemma, men precis efter jul och nyår är det bara en enda lång väntan på just den här dagen som har kommit idag
Jag gjorde bottnarna på kvällen så jag la bara en handduk över och lät de stå över natten. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Jag har bakat det tidigare och är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke. Perfekt till frukost, mellanmål, ostbrickan eller som snacks
Täck över med bakduk, och låt jäsa i rumstemperatur en timme. Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Nagga ochställ in i kylen minst en timme. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Det här pajskalet är också glutenfrittoch proteinrikt. glutenfrittpajskal,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smaken är riktigt chokladig, ochkonsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.