Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet (jag rörde försiktigt så att inte fluffigheten från äggen försvann men ändå så att det inte blev mjölklumpar)
Rulla till 6 stycken bollar. Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. Jag är ett ganska stort fan av bröd och gärna sådär nybakat och goda – det har jag verkligen svårt att motstå
Jag börjar med de här goda glutenfria pannkakorna, som jag varmt rekommenderar till Adventsfrukost. En saffransdoftande julpudding med färska bär sitter fint efter en lättare soppmiddag, och min glutenfria saffransbutterkaka går inte heller av för hackor go´vänner
Tillsätt smör och socker och finfördela smöret med en gaffel tills det bildar en grynig massa. Dagen-efter-scones blir roligare om man värmer upp dem på nytt i ugnen alternativt stoppar dem i brödrosten en kort stund
När jag var till London nyligen så förstod jag hur stark engelsmännens tradition att träffas och umgås över ett klassiskt Afternoontea med snittar, scones och fina bakverk är
Nyp ihop matfettet med mjölet tills att det är finfördelat och helt klumpfritt. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Här är ett par söta kakor att servera bredvid sconesen vid afternoontea fikat i helgen. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och majsstärkelse och blanda till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.