Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligt glutenfria bröd av
naturligt glutenfria kanelbullar. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
Glutenfri morotskaka. Det här receptet gjorde jag i helgen när vi hade städdag på vår dotters skola. Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfri morotskaka till kaffet
15 g färsk jäst eller ca 2 tsk torrjäst (jag använde torrjäst) 6,5 dl vatten1 msk honung eller agave (kan uteslutas)450 g (ca 8 dl) Nilla’s glutenfria fullkornsmix eller. Jag gräddar ofta mina glutenfria matbröd i extra varm ugn (225°C) och extra länge
100 % glutenfritt fullkorn – frallor bakade med min glutenfria fullkornsmjölmix. Till fullkorn räknas inte bara de 4 sädesslagen utan det kan vara naturligt glutenfria sädesslag och grödor som till exempel ris, bovete, teff och durra. Glutenfria fullkornsfrallor (100% fullkorn). 25 g jäst800 g fingervarmt vatten1-2 msk honung500 g Nilla’s glutenfria fullkornsmix eller se proportioner längst ned*30 g fiberHusk eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk saltev. *500 g av Nilla’s glutenfria fullkornsmix (till en deg enl recept ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.