Servera rödbetspajenmed spenat- och linssalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
Förra veckan gjorde jag en helt ny paj, rödbetor och fetaost. Strö sedan ut fetaosten. 300 gram avrunnen marinerad tärnad fetaost. 300 gram avrunnen marinerad tärnad fetaost
Servera rödbetspajenmed spenat- och linssalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
Rödbetspajmedfetaost Ingredienser. Kavla ut degen och klä en form, gärna en med avtagbar kant. Pricka botten med en med gaffel och ställ i frysen ett tag
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Enkelt och snabbt för den glutenkänslige är att köpa Finax mjölmix, fyllningen kan man ju sätta vad man vill men här gjorde vi en vegetarisk variant utan äggstanning
Igår åt vi laxpaj med spenat och fetaost här hemma. Egentligen är det inte så mycket jobb heller, mer än att det tar tid för den att bli klar i ugnen Med planering funkar det fint och dessutom smakar det himla gott med paj i matlåda
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.