Igår åt vi laxpaj med spenat ochfetaost här hemma. Egentligen är det inte så mycket jobb heller, mer än att det tar tid för den att bli klar i ugnen Med planering funkar det fint och dessutom smakar det himla gott med paj i matlåda
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé
Jag föreställer mig att varianten medfetaost/soltorkade tomater också passar fint i min paj. Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Då får vi ett bröd med protein också, och det smakar lite mer surdegsbröd. Tofu med spenat. ) igen från bloggen "blomsterochbakverk", men har bytt ut rismjöl mot sojamjöl och kikärtsmjöl
Inget pajskal med bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl. Den här pajen tror jag faktiskt att även hängivna LCHF-are kan hugga in på, för den innehåller minimalt med kolhydrater
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans med bladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Den glutenfria cannelonin är gjord av majsoch kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål ochfetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaostoch grädde fick kröna skapelsen
Hennes recpet verkade enkelt och smidigt och jag har aldrig gjort pajskal med kesella tidigare. Men det är ju så himla gott och så hittade jag ett recept på Annica's blogg, det är skoj att gå in på olika bloggar och bli inspirerad
G. l. u. t. e. n. f. r. i. p. z. a. m. d. s. o. c. h. F. b. 2. 0. 1. 5. 6. y. Ö. v. g. N. H. ä. k. å. D. j. ,. R. S. ö. I. (. x. ). E. á. 8. P. T. B. L. 3. A. /. O. …. -. C. W. e G. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.