Grönkålspaj med fetaost och mandel (glutenfri)
chrillek
chrillek

Grönkålspaj med fetaost och mandel (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 0,75 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg
  • Fyllningen
  • 200 g grönkål
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Smör eller kokosolja att steka i
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 100 g fetaost
  • 2 msk mandelspån
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar

Beskrivning

    1. Ställ in ugnen på 175°.
    2. Mixa samman ingredienserna i matberedaren.
    3. Bred sedan ut degen i pajformen.
    4. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min tills den fått lite färg.

    5. Skala och dela lökarna på mitten och skär tunna skivor.
    6. Skär av de grova stammarna på grönkålen och hacka i mindre bitar.
    7. Stek löken och vitlöken i smör eller kokosolja tills det blir mjukt. Lägg i grönkålen och stek i några minuter till.
    8. Lägg i grönkålsblandningen i pajformen. Vispa samman ägg, grädde och kryddor. Blanda i den rivna osten.
    9. Häll över ägg- och ostfyllningen. Smula över fetaosten och toppa med mandelspån.
    10. Grädda i ca 30 min tills pajen är gyllene.

    Låt den gärna svalna något före serveringen så är det enklare att skära i fina bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.