Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Ta ut paprikanoch lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad
Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och limesaft. med lite salt. dessutom lite grillade marinerade grönsaker som lite extra roligt tillbehör
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner ochzucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Toppa till sist med ett lager lasagneplattor cch sedan ett lager zucchini på det. Plattorna varvades med tunna skivor zucchinioch en köttfärssås överdoserad av vitlök, till detta gjorde jag en tomat och basilikasallad med hackade macadamianötter (DRÖMtillbehöret
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, ochdärmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölmixen. Börja med köttfärssåsen. GlutenfriLasagne. En tradition när vi åker till fjällen är att alltid äta lasagne när vi kommer upp
Tillsätt vattnet, ajvarn, buljongtärningen, paprikapulvretoch oreganon. Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmedzucchini, ajvar och fetaost
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.