GrilladFläskfilé. Putsa fläskfilén från fett och senor. Passa då på att göra fläskfilén. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprikaoch haricot verts
Blanda chili-sås, soja, honung, olja och Liquid smoke, och pensla köttet. Krydda köttet och grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Pensla några gånger och grilla klart ca 5 minuter. Kontrollera med en termometer, köttet är klart vid 65º. 600 g fläskfilé
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. Rostad färskpotatis. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
Grilladfläskfilémed confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Maggie gillar precis som jag att äta och laga god mat och hon tyckte att jag borde ha ett recept på grilladefläskfilé
Smakar prima ihop med en kall sås ochfärskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.