Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grilladpaprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
Ta ut paprikanoch lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
Numera gör jag min lasagne på lasagnetter, små veckade pastaskivor som man blandar med såsen och slipper på så sätt momentet med att varva plattor och sås
Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form
I veckan köpte jag ett gäng grillade kycklingklubbor på Maxi som vi ätit på kvällarna med lite sallad och tänkte att lite marinerad paprika kunde vara gott till som variation
Placera äggplantorna och paprikorna i en ugnsfast form och täck över med aluminiumfolie. Stick sma hal i äggplantorna med hjälp av en spetsig kniv (för att undvika en explosion i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.