Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Att baka glutenfritt bröd tar ingen tid alls - i jämföresle med vanligt bröd som oftast ska jäsa. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Jag äter drösvis medmorötter. Morötter är bland det mest antiinflammatoriska man kan stoppa i sig, och eftersom det är en del övrigt att önska när det gäller min hälsa - gnisslande leder och knackig rygg bl a - så petar jag ned morötter i det mesta
Idag delar jag med mig av ett recept på lasagne som är både glutenfritt och vegetariskt. Lägg dom gärna i ättikslagen dagen innan och hyvla dem riktigt tunt med till exempel en potatisskalare
Riv morötterna och lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Glutenfria kuvertbröd på röda linser och morötter (10 st). 50 g rivna morötter. 50 g rivna morötter
Dem har jag repriserat ett otal gånger, liksom hälsofrallorna med morot. Det här receptet är också med ägg och färskost, men jag har förstärkt bullarna med lite extra godsaker för att göra dem snäppet nyttigare
Allt är så klart fortfarande glutenfritt och jag väljer mina kolhydrater med omsorg och tajmar mitt intag så att det ska bli energi till mina träningspass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.