I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Pannbröd medmorot. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Helt glutenfriamed mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Strö över frön och täck med folie. Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. Känn med handen att det är fast och fint, låt annars stå inne 15 minuter till
Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesenmed mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart varmt och nygräddat med ost och marmelad. Glutenfriascones (8 bitar). Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Glutenfriasconesmed chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfriascones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.