Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
Amaranth, som är ett av alla dessa supernyttiga små glutenfria frön som härstammar från Sydamerika, kan kännas en aning bittert, så jag förordar lite sötma i degen för att balansera smaken
Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Jag har lärt mig nu att glutenfria bröd ofta är lösare i konsistensen än de med gluten. Till brunchen med Jessica förra veckan ville jag har ett glutenfritt bröd och jag hade Risentas Durramjöl hemma
Riv morötterna och lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Dem har jag repriserat ett otal gånger, liksom hälsofrallornamed morot. Det här receptet är också med ägg och färskost, men jag har förstärkt bullarna med lite extra godsaker för att göra dem snäppet nyttigare
Detta recept på paj med skal av mandelmjöl och potatismjöl med quinoa i, samt fyllning av morot, rödbetor och chèvre fanns med i ett nummer av Coops tidning Med Mera nyligen och vi bestämde oss för att testa det eftersom vi har mycket rödbetor och det lät spännande med quinoa i degen
Medan jag väntade på att de skulle vakna passade jag på att fixa sconesfrukost och koka ärtsoppa . Kvällstrött som jag är somnade jag tidigare än alla andra igår, men var då uppe desto tidigare i morse medan de andra snarkade vidare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.