Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölk och ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Bovetemjöl är mild i smaken och görs på bovete. Bovetegröt, sallader med bovete, bovetebröd eller goda middagar med bovete istället för potatis eller pasta är nyttig och enkel att göra
Felicias kusin är allergisk mot ägg och när de var här på besök gjorde jag de här äggfria köttbullarna som blev väldigt omtyckta och de håller faktiskt ihop väldigt bra även utan ägg
Ibland får man testa något nytt, denna gången testade jag att göra äggfria chiavåfflor. Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Men veganer och de som är allergiska mot ägg och mjölk kan få njuta av denna godsak. Efter att ha fått över några av Oatlys vanilj- och blåbärshavregurt gick jag o klurade på att man borde kunna baka med den eftersom den har så goda smaker
Nu ska ni få tips på en superenkel och supergod efterrätt/godsak som inte innehåller speciellt mycket socker, lite beroende på vilken choklad ni använder
äggfria lasagneplattor. Varva lasagneplattor och sås. Avsluta med sås överst och häll sist över iMat. äggfria lasagneplattor2 gula lökarmjölkfritt margarin el olja300 g färs(ev ½ dl röda linser el ngr dl riven morot el dyl)1 pkt/burk krossade tomater2 msk tomatpuré2 mjölkfria buljongtärningar1 - 2 tsk basilika5 dl havredryck½ tsk salt1 krm svartpeppar1 pkt iMatHacka lök, stek tillsammans med färsen. Tillsätt havredrycken och låt koka 5 - 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.