Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart. sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form. 225 g frysta hallonochblåbär
Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng ochmed havrebotten. Sen kan man festa till det vid nyår eller födelsedagar med lite tomtebloss när den serveras
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
En god klassisk dessert med sockerkaka i botten, följt av bär, glass och ett marängtäcke. Man gräddar den i några få minuter med ugnsluckan på glänt tills marängen fått fin färg, utan att glassen smälter
Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld medhallonochblåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.