Ron

Ron

  • 29 Recept
KEY LIME PIE

KEY LIME PIE

PULLED CHICKEN -INGEFÄRA, LIME, CITRONGRÄS. CITRONMARÄNGPAJ. Vill ni ha en riktig smarrig dessert under påskhelgen så rekommenderar jag denna sötsura gamla klassiker
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor

Flamberad pepparstek

1.  Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. 2.  Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida
Ängamat

Ängamat

Hos oss gillar vi ängamat, en sån där typisk svensk sommarrätt som man gör en gång varje sommar. 6 pers
Club sandwich med fläskfilé

Club sandwich med fläskfilé

Börja med att blanda ingredienserna till majonnäsen. Putsa filén och skär i skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen
Club sandwich mangoraja

Club sandwich mangoraja

Rysarlunch med Cicci efter packning och en prommis. Det blev den här goda mackan och filmen The Babadook
Kyckling med tortilla bröd

Kyckling med tortilla bröd

Söndagsmiddag kanske. Enkel men väldigt god tortilla med kyckling. Mycke grönsaker och underbar sås. Snabblagad och uppskaddad här hemma
Bookmaker toast

Bookmaker toast

Det ena leder till det andra kan man säga. När jag hade bakat surdeg, kom jag på att spara lite för kvällens Bookmaker Toast, även fast det inte var så lätt
Chiligryta på högrev

Chiligryta på högrev

Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Fylld Barkis

Fylld Barkis

Fylld Barkis. )Detta behöver du till 4 pers1 Barkis3 dl cream frai. 3/4 dl sweet chillica 1hg skinka1 dl riven ostBasilika , färsk eller torkadsalt ,pepparSätt ugnen på 200 grader
Fyra väninnor på ingång

Fyra väninnor på ingång

Gårdagens kalasmiddag bestod av en gammal klassiker - tror jag det är. Köttfärsfylld barkis. Bryn färs och smaksätt med det du gillar
Kalvfrikassé med kokt potatis

Kalvfrikassé med kokt potatis

Skär köttet i grytbitar, salta och peppra. Bryn bitarna i gryta med smör och olja. Skär grönsakerna i 2–3 cm stora tärningar och blanda ner i grytan med kryddor och köttet
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Casper fick följa med kusinerna på bio idag och se nya Flygplan 2, lyckan var total. Efter bion kom de besök med brorsan och fru
Pepparotskött

Pepparotskött

Pepparotskött eller att koka en köttbit är bland det lättaste man kan göra, sköter sig självt. Koka också gärna för många portioner och frys in
Kalops

Kalops

Tips idag. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Det är bara ett måste
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

Putsa köttet och skär det i bitar, cirka 3 cm. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om. Krydda
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

Det här receptet följer ungefär det från Carl Butlers kokbok som det beskriv i Öhmans utmärkta matblogg
Batmans brioche

Batmans brioche

Perfekt att ha som hambuger- eller korvbröd. Sötman gör att de går att ha till en dessert. eller varför inte äta dem varma med bara smör
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Fläskfilé i Portersås

Fläskfilé i Portersås

Det är alltid lite pyssel när man ska laga mat till många. Just av den anledningen att man ska få plats med all mat i ugnen och på spisen