Ibland verkar det som om jag inte gör annat än bakar limpor, men eftersom jag bakar i stort sett allt bröd som vi äter (och vi äter ganska mycket bröd), så blir det en ständigt återkommande uppgift att fylla brödlådan och frysen
Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligenav varje tugga. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med den fingervarma mjölken
Tillsätt restenavvatten och mjölk när jästen är upplöst. Finns det något härligare än att vakna en lördagsmorgon avluktenav nybakat bullar och nybryggt kaffe
SenAVGUDAR min familj verkligen detta brödet. I morse bakade jag långpannebröd igen. Det är det viktigaste av allt, även om jag inte äter just detta brödet själv så betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det
Tillsätt russin och mjöl lite i taget och rör till en smidig deg. Jag har inte ätit dem själv men Peter sa att de var goda nog för att hamna på bloggen och det får jag ju lita på
Eftersom den mängd mjöl som går åt i en deg kan variera ganska mycket beroende på vilket fabrikat man använder, så borde jag istället ha tillsatt lite avmjölmängden i taget tills jag var nöjd med konsistensen på degen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke. 3 dl vetemjöl
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Smula jästen i en bunke och lös upp den med den ljumma mjölken under omrörning. Han lovade inte för mycket när han skrev att ”de här kommer inte att göra dig besviken”
Vik över andra halvan avdegen och tryck ihop kanterna. Goda ostfyllda bröd till grillmiddagen. Funkar även att värma upp på grillen om man gjort bröden klara tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.