Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Det går lättast med en degskrapa av metall. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Strö sedan rikligt med mjöl t ex rågmjöl på en kökshandduk, vält ut degen, drag ut den till en rektangel, vik kanterna in mot mot mitten och vänd degen så att skarven hamnar nedåt i handduken, vik över handduken och låt jäsa 1 timme till. När brödet jäst färdigt, lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten från ugnen, lägg över brödet med skarven uppåt, placera i övre hälften av ugnen, lägg 2 - 3 isbitar på den varma plåten i botten av ugnen och stäng luckan
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Kavla till sist degen med kruskavel. Inga problem, nagga istället degen med gaffel flertalet gånger. Ta ut runda kakor med hjälp av ett mått (Linda använde ett mått på 13-14 cm, jag valde denna gång ett mått på 8 cm)
Den här supermjuka härliga limpan blev en riktig hit för den var verkligen jättesmarrig. Limpan får lite extra smak och tuggmotstånd av att den innehåller linfrön och solrosfrön och passar bra att rosta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.