Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt. Dela degen o lägg i 2 brödformar. Sätt in båda o Grädda ca 25 min , beroende på ugn o färg på brödet. 25 g jäst. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och
Värm vatten och fett till fingervärme (37°) och rör ut jästen i det. Baka ut degen och forma till 20-22 släta fina bullar. 1 pkt jäst. 5 msk brödkrydda
Ibland verkar det som om jag inte gör annat än bakar limpor, men eftersom jag bakar i stort sett allt bröd som vi äter (och vi äter ganska mycket bröd), så blir det en ständigt återkommande uppgift att fylla brödlådan och frysen
Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Låt bröden svalna på bakgaller. 25 g jäst. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Jag ändrade lite på receptet på stekpannebrödet och minskade socker- och sirapsmängden en hel del. Stekpannebröd är som allra godast nygräddade eller nytinade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.