) Tag ut brödet och lägg det på galler att svalna under bakduk. ) Jäs brödet, ca 10-15 min. ) Sätt plåten mitt i ugnen och grädda brödet tills det fått gulbrun färg ca 5-10 min
Brödglans. Pensla varje bulle med brödglans. 1 dl vatten1,5 dl mjölk30 g smör25 g jäst2 tsk socker1 tsk salt500 g vetemjölPensla med (brödglans). Låt brödet jäsa i 30 minuter
Nu ska vi inte hänga upp oss på att brödkakor ska vara runda. Och det är faktiskt en big deal, då jag har bakat bröd i snitt 3 ggr om året de senaste åren. 2 msk brödsirap eller mörk sirap. Sätt ugnen på 275 grader ( yes, bröden ska verkligen grillas. Lyckas man inte stoppa i sig 6 stycken hällakakor på en sittning är det väl tur att man kan frysa bröden. 2 msk brödsirap eller mörk sirap
Det går snabbt och enkelt att baka Stompa. Är som tunna, mjuka hällakakor som gräddas i stekpanna. Det går också bra att grädda ute över eld på en slät häll
18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl till utbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl