Baka bröd

Baka bröd

  • 7 Recept
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen
Grova limpor

Grova limpor

I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Bröd utan jäsning med tranbär

Bröd utan jäsning med tranbär

Bakadebröd med tranbär i. Bröden ska inte jäsa, utan du rör bara ihop ingredienserna och fördelar smeten i formarna
Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera