Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Här kommer ett recept på riktigt saftiga ochgoda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Arbeta degen blank och smidig. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida
Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligen av varje tugga. Vi äter inte bröd vanligtvis här hemma och därför blir det extra lyxigt när vi väl äter det
Jag måste ha gjort något fel för mina frallor blev visserligen kanongoda, men de blev inte så luftiga som jag trodde att de skulle bli när jag läste receptet och tittade på bilden
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.