14 st
ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Ananaskräm: 3 st äggulor 2 3/4 dl ananasspad + vatten 1.5 msk pressad citronsaft 2.5 msk strösocker 3 tsk potatismjöl 4 dl vispgrädde Garnering: 1 st ananas skivor på burk jordgubbar eller andra bär 1 st mandelspån påse citronmelissblad Ugn: 200° Det här behövs för ca 10 bitar:Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten.
1 Häll
smeten i smord och bröad 2-liters form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
1 Låt
kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Lägg gärna över kakformen och låt kakan kallna. Dela den sedan i tre bottnar.
1 Vispa
samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad + vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl.
1 Sjud
blandningen under omrörning tills den tjocknar, krämen ska inte koka bar sjuda. Tag kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör i den några gånger under tiden.
1 Vispa
grädden. Vispa ner lite grädde i taget i krämen tills all grädde är invispad.
1 Rosta
mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Låt dem kallna.
1 Tag
undan tre ananasskivor och tärna de andra fint. Bred ananaskräm på två bottnar och fördela ananashacket över. Lägg samman och täck med den sista tårtbottnen.
1 Bred
resterande ananaskräm över och runtom hela tårtan. Sätt fast mandelspån runtom. Garnera med ananas, bär och citronmelissblad.
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Skär varje längd i bitar så att de tillsamman stämmer överens med det antal receptet avser. Låt degplattorna tina på plåt med bakplåtspapper ca 15 minuter. Glasyren 1 Blanda florsocker med saft eller sylt och vatten till en jämn glasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.