Frukttårta med ananaskräm
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 11 dl potatismjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 13 st äggulor
  • 12 3/4 dl ananasspad
  • 11.5 msk pressad citronsaft
  • 12.5 msk strösocker
  • 13 tsk potatismjöl
  • 14 dl vispgrädde
  • 11 st ananas
  • 1 jordgubbar
  • 11 st mandelspån
  • 1 citronmelissblad
  • 14 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Ananaskräm: 3 st äggulor 2 3/4 dl ananasspad + vatten 1.5 msk pressad citronsaft 2.5 msk strösocker 3 tsk potatismjöl 4 dl vispgrädde Garnering: 1 st ananas skivor på burk jordgubbar eller andra bär 1 st mandelspån påse citronmelissblad Ugn: 200° Det här behövs för ca 10 bitar:Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten.
  • 1 Häll smeten i smord och bröad 2-liters form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
  • 1 Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Lägg gärna över kakformen och låt kakan kallna. Dela den sedan i tre bottnar.
  • 1 Vispa samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad + vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl.
  • 1 Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar, krämen ska inte koka bar sjuda. Tag kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör i den några gånger under tiden.
  • 1 Vispa grädden. Vispa ner lite grädde i taget i krämen tills all grädde är invispad.
  • 1 Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Låt dem kallna.
  • 1 Tag undan tre ananasskivor och tärna de andra fint. Bred ananaskräm på två bottnar och fördela ananashacket över. Lägg samman och täck med den sista tårtbottnen.
  • 1 Bred resterande ananaskräm över och runtom hela tårtan. Sätt fast mandelspån runtom. Garnera med ananas, bär och citronmelissblad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.